Etusivu » Appenzellinpaimenkoira » Pennunhankinta

 

 

Rodun itsenäinen luonne vaatii kouluttajalta määrätietoista ja johdonmukaista asennetta. Appenzelli on melko helppo kouluttaa, koska sillä on suuri halu miellyttää omistajaansa. Ihmisen ja koiran välinen suhde ja arvojärjestys on kuitenkin aina oltava kunnossa. Appenzelli ottaa johtajan paikan helposti, jos omistaja ei pidä johtajuudesta kiinni.

Appenzelli on erittäin uskollinen perheelleen, sillä on korkea työmoraali ja se on innokas tekemään työtä. Se sopii hyvin monenlaiseen harrastamiseen, mutta myös aktiiviseksi seurakoiraksi. Appenzelli on fyysisesti vahva ja kestävä koira.

Koiran hankinta pitää olla aina koko perheen yhteinen päätös. Muista, että koirastasi tulee perheenjäsen ehkä yli kymmeneksi vuodeksi - siksi päätös koiran hankinnasta tulee olla tarkkaan harkittu.

Kannattaa miettiä huolellisesti, sopiiko omaan elämäntilanteeseen energinen koiranpentu ja sekä riittävätkö omat kyvyt ja taidot appenzellinpaimenkoiran omistajuuteen.

 

SENNEN-opas sisältää hyödyllistä tietoa ja joitakin yleisohjeita sveitsinpaimenkoirista ja niiden kasvatuksesta ja hoidosta.

Lataa sennenopas (PDF).

 

Koiranpentu-kannattaa-hankkia-vastuulliselta-kasvattajalta / SKL