Etusivu » Berninpaimenkoira » Pennun hankinta » Pentuvälityslista

Berninpaimenkoirien pentuvälityslista

 

Pentuvälityslistalla olevat pentueet täyttävät pentuvälityslistan säännöt. Pentueen isän tai emän viralliset terveystulokset löydät Suomen Kennelliiton KoiraNetistä. Huom! Ulkomaalaisessa rekisterissä olevan koiran tietoja ei välttämättä löydy KoiraNetistä. Kasvattaja antaa lisätiedot yhdistelmän mahdollisista riskitekijöistä ja niiden vaikutuksista pennun elämään.

Virallisten terveystutkimuksien tulokset julkaistaan KoiraNetissä. Yhdistelmien osalta on annettu tietoa seuraavista tutkimuksista: BLUB-indeksit, kyynär- (ED) ja lonkkanivelkuvaukset (HD), polvilumpion tutkimukset, silmäpeilaukset ja sydäntutkimukset.
Kennelliitto antaa lausunnot myös selkämuutoksista. Tutustu myös epilepsian diagnosointiin.
Berninpaimenkoirilla voi vanhemmilla olla virallinen DM geenitestitulos, geenitesti von Willebrandtin taudille tai histiosytäärisen sarkooman (HS) riskivarianttitesti.
Vanhempien luonteen testitulos voi olla luonnetestistä ja/tai MH-luonnekuvauksesta. Koiralla voi olla myös jalostustarkastuslausunto , joka käsittää sekä ulkoasun että luonteen.

Tutustu myös berninpaimenkoirien Jalostuksen tavoiteohjelmaan, julkisen kuolinsyytilastoon, Still Going Strong - listaan ja julkisen epilepsialistan löydät Terveys osiosta

LISTAN TIEDOISTA:
Pentueen kasvattaja on ilmoittanut seuraavat tiedot listalle.
Tieto vapaana olevista pennuista ei välttämättä ole ajantasalla. Lista päivitetään noin kerran viikossa.

Klikkaamalla pentueen isän tai emän nimeä pääset tutkimaan kyseisen koiran tietoja Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä (pl. ulkomaisten koirien tiedot).

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Syntyneet pentueet

Ei ilmoitettuja syntyneitä pentueita

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tulevat pentueet
____________________________________________________________________________________________________________________

kennel Evenfall
Kaisa Kerman
02630 Espoo
Puh: 041-4339686
Email:

Astutettu: 23.4.2020
Ultrattu: 19.5.2020
Laskettu aika: vko 26

Isä: FI MVA IVANHOE VD REESTLANDHOEVE FI54950/18
HD-A/A (BLUP: 112) ED-0/0 (BLUP: 108)

Emä: ZOLLIKON LOVE BOMB  ANKC3100362757
HD-C/B (BLUP:) ED-0/0 (BLUP:)   
DM-geenitesti: SOD1A terve

[X] Vakuutan, että pentueen vanhempia ei ole operoitu (kuten lonkat, kyynärpäät, olat, polvet ristisiteet, patella, kintereet tai silmäluomet)

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Päästäkseen pentuvälityslistalle berninpaimenkoirapentueen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Emän tulee olla astutushetkellä vähintään 24 kuukautta ja isän 18 kuukautta.
 2. Molemmilla vanhemmilla tulee olla virallisesta näyttelystä nuorten tai avoimesta luokasta vähintään kaksi laatuarvostelun arvosanaa ”Erittäin hyvä” tai hyväksytty jalostustarkastus. 1.1.2011 jälkeen saaduissa näyttelyarvosteluissa (kaksi tarvittavaa) tulee olla maininta "rodunomainen lähestyttäessä". Kummallakaan vanhemmista ei saa olla ”Hylätty” - arvosanaa luonteen vuoksi. Suomalaisessa omistuksessa ja suomalaisessa rekisterissä olevalla vanhemmalla tulee olla vaaditut näyttelytulokset Suomessa. (Viimeinen vaatimus on voimassa 1.2.2014 alkaen)
 3. Pentueen vanhemmista tulee olla viralliset lonkka- ja kyynärnivellausunnot; kummallakaan vanhemmalla ei saa olla lonkat D- tai E-astetta eivätkä kyynärnivelet 2-tai 3-astetta.
 4. Vanhempien kuvaustulokset tulee olla PEVISA-sääntöjen mukaiset:
  - Mikäli toisella vanhemmalla on C tulee toisella olla A tai B. 
  - Kyynärniveltulos 1 vaatii toiselta vanhemmalta tuloksen 0.
  Lisäksi suositellaan, että vanhempien yhteenlasketun ja kahdella jaetun lonkkien sekä kyynärnivelten BLUP-indeksiarvo olisi vähintään 100.
 5. Uroksella tai nartulla saa olla enintään 60 jälkeläistä, viimeinen pentue rekisteröidään kokonaisuudessaan. 

  LONKKANIVELLAUSUNNOT: 
  A - ei muutoksia 
  B - lähes normaali / rajatapaus 
  C - lievä muutos 
  D - kohtalainen muutos 
  E - vaikea, selvästi dysplaattinen lonkkanivel 
         
  KYYNÄRNIVELLAUSUNNOT: 
  0 - ei muutoksia 
  1 - lievät muutokset 
  2 - kohtalaiset muutokset 
  3 - voimakkaat muutokset