Näyttelytoiminta

Koiranäyttelyt ovat suosittu harrastus sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa järjestetään vuosittain yli 40 kansainvälistä, kaikkien rotujen näyttelyä ja NORD-näyttelyä sekä yli 200 ryhmä- ja erikoisnäyttelyä.

Koiranäyttelyitten perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Näyttelyihin voivat osallistua puhdasrotuiset, rekisteröidyt ja tunnistusmerkityt koirat. Näyttelyssä ulkomuototuomari arvostelee koiran ja antaa sille kirjallisen arvostelun sekä laatuarvostelun.

Lisätietoja Kennelliiton sivuilla

Mistä näyttelyitä löytyy?

Ajantasainen näyttelykalenteri löytyy Kennelliiton tapahtumakalenterista

Appenzellinpaimenkoirat
Berninpaimenkoirat
Entlebuchinpaimenkoirat
Isosveitsinpaimenkoirat

** Tarkista tietojen oikeellisuus aina näyttelyn omilta sivuilta

Näyttelyarvostelut

Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry julkaisi aiemmin Tilastonumeron, jossa oli näyttelyarvostelut puhataaksikirjoitettuna. Tialstonumeron toimitus lopetettiin vuonna 2011, jonka jälkeen puhtaaksikirjoitettuja arvosteluja on julkaistu yhdistyksen sivuilla.

Näyttelyarvostelut

Vuoden Näyttelykoira – pistekilpailu

Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry palkitsee vuosittain näyttelyissä pärjänneitä sennenkoiria. Voitokkaista koirista julkaistaan Sennenlehdessa juttu ja kuva.

Lue lisää..

Kiertopalkinnot

Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry palkitsee vuosittain parhaan berniveteraanin Axa-Malja kiertopalkinnolla, Vuoden parhaan bernijalostuskoiran Tinon Tuoppi kiertopalkinnolla ja Vuoden parhaan bernikasvattajan Tizianan Malja kiertopalkinnolla. Kilpailuissa parhaiten pärjänneistä julkaistaan Sennenlehdessa juttu ja kuva.

Lue lisää Axan Malja..

Lue lisää Tinon Tuoppi..

Lue lisää Tizianan Malja...