Etusivu » Isosveitsinpaimenkoira » Terveys » Terveyskysely

Terveys - ja käyttäytymiskysely

 

Suomen Sveitsinpaimenkoirat - Finlands Sennenhundar ry:n isosveitsinpaimenkoirien JTO-työryhmä kerää tämän kyselyn avulla tietoa rodun terveydentilasta. Isosveitsinpaimenkoirille on tekeillä jalostuksen tavoiteohjelma ja nyt onkin tärkeää aloittaa tiedon kerääminen rodun terveydestä. Kertyvien tilastojen avulla voidaan tunnistaa tärkeitä jalostuksella vastustettavia sairauksia ja seurata rodun terveyden kehittymistä. Tilastotietoa hyödynnetään myös rodun terveyden seuraamiseen ja tarvittaessa jalostuksen tavoiteohjelman päivittämiseen.

Olethan mukana tiedon keräämisessä ja täytä kysely nykyisistä sekä edesmenneistä koiristasi. Koiran tietoja voi myöhemmin päivittää, jos muutoksia terveydessä tai käyttäytymisessä ilmenee. 

Kysely ei korvaa kuolinsyytutkimusta eikä kyselystä kerry tietoja Kennelliiton terveyskyselyyn.
Terveyskyselyn vastaukset ovat luottamuksellisia. Yksittäisten koirien tai omistajien tietoja ei julkaista eikä luovuteta. Kyselyn vastauksia julkaistaan vain tilastomuodossa. Koiran omistajalla on kuitenkin mahdollisuus antaa lupa vastausten välittämiseen koiran kasvattajalle.

Kyselyyn voi vastata koiran omistaja. Vastaajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.


Terveys- ja käyttäytymiskyselyyn