Kodinvaihtajat

Onko elämäntilanteesi muuttunut niin että joudut luopumaan sennenkoirastasi? Ota yhteyttä niin autamme etsimään koirallesi rotua ymmärtävän kodin.

Appenzellit
Bernit
Entlet
Grosset

Berninpaimenkoirien pelastusrengas

MAARIT HAAPASAARI
sarimaarit.haapasaari@gmail.com
Puh. 050 344 2881 
(HUOM! kesäisin vain puhelimella)

Maarit Haapasaari toimii koko maan kattavan bernien pelastusrenkaan yhteyshenkilönä. Tarkoitus on yhdistää uutta kotia vailla oleva berni ja perhe, joka olisi kiinnostunut ottamaan aikuisen bernin. Tarkoitus ei ole etsiä väliaikaisia koteja, vaan pysyvä uusi koti. Maarit kun saa tiedon koirasta, joka tarvitsee uutta kotia, hän laittaa sähköpostiviestin “renkaalleen”. Renkaassa on bernikasvattajia ja muita aktiivisia berni-ihmisiä. Nämä voivat levittää sanaa tai ehkä tietävätkin jonkun, joka olisi kiinnostunut ottamaan aikuisen bernin. Renkaaseen kuuluvilta ei siis vaadita muuta kuin olemaan kuulolla, mikäli avulle on tarvetta. Mukaan renkaaseen pääsee ilmoittamalla sähköpostiosoitteensa Maaritille. Kodin tarvitsijoista ei ole tarkoitus ilmoitella yleisillä ilmoituspalstoilla, vaan tarkoitus on pitää haku enemmän ”sisäpiirissä”.

Koirastaan luopuvan toivoisimme kertovan avoimesti koiran huonoistakin puolista. Ne kun eivät ole välttämättä este koiran uudelleen sijoitukselle, mutta auttavat löytämään oikean kodin! Mikäli on epäilyä koiran terveydentilasta, toivoisimme, että koira olisi käynyt eläinlääkärin tarkastuksessa. Muuten se ei ole tarpeen. Ei myöskään tarvita lonkka- tai kyynärnivelkuvaustuloksia. Koirastaan luopuvan toivoisi myös ottavan yhteyttä koiransa kasvattajaan, joka varmasti haluaa tietää kodin vaihdosta ja ehkä pystyisi auttamaankin.

Maaritille voi myös ilmoittautua, jos on ajatellut ottaa bernin aikuisena. Uusilta kodeilta toivotaan aikaisempaa koirakokemusta ja kärsivällisyyttä sopeuttaa berni uusiin oloihin. Uutta kotia etsivät bernit tulevat hyvin erilaisista oloista ja niistä luovutaan erilaisista syistä. Kaikki eivät suinkaan ole “ongelmakoiria”, mutta niitäkin löytyy. Vaatii melkoista sitoutumista ja työtä, jotta tällaisesta koirasta itselleen kunnon koiran tekee. Siitäkin huolimatta, että yleensä ongelmat eivät ole ylipääsemättömiä. Koira on vain ehkä ollut kokemattomissa käsissä tai kuten ihmisillä sanottaisiin; kemiat eivät ole kohdanneet.