Etusivu » Uutiset » Oikaisu, Sennenlehti 2/2018

Upea kesälukupaketti sennenkoirista ja erityisesti niiden terveysasioista kolahti kaikkien Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n jäsenten postilaatikkoon tällä viikolla.  Lehti sisältää tällä kertaa paljon mielenkiintoista terveysasiaa sisältävän TERVEYS-EXTRAN, jossa on luettavaa esimerkiksi lonkkanivelterveydestä, epilepsiasta ja aseptisesta meningiitistä.

Oikaisu: 

Terveys-extrassa ”Aseptinen meningiitti” jutun lopussa on ”Jalostustoimikunta tiedottaa sairaudesta” otsikolla teksti, joka ei ole nykyisen jalostustoimikunnan tiedote. Tämä tiedote sisältää monesta näkökulmasta vanhentunutta tietoa ja käsityksiä, eikä myöskään pohjaa voimassa olevaan jalostuksen tavoiteohjelmaan.

Kevään aikana sosiaalisessa mediassa on ilmoitettu useasta SRMA-sairastuneesta koirasta.  Nykyinen jalostustoimikunta on vasta aloittanut tietojen keräämisen ja sairauden kartoittamisen berninpaimenkorilla. Viikon aikana julkiselle listalle on jo ilmoitettu 17 koiraa. Jalostustoimikunta toivoo, että kaikki sairastuneet koirat ilmoitettaisiin listalle, jotta sairauden esiintyvyys bernipopulaatiossa selviäisi.


Koiran ilmoittaminen onnistuu helposti nettilomakkeella: AVAA LOMAKE