Etusivu » Uutiset » Rally-toko ja toko mestaruuskilpailujen sääntöjen päivitys

Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n tokon ja rally-tokon mestaruuskilpailujen säännöt tullaan päivittämään. Tyyli on pitkälti sama kuin aiemmin tänä vuonna uudistetuissa Vuoden Harrastuskoirakilpailujen säännöissäkin. Tällä tarkoitan, että alkuun kerrotaan kummankin lajin (toko ja rally-toko) osalta yhteisiä sääntöjä. Lopuksi on kummallekin lajille omat pistelaskusäännöt.
 
Pistelaskuihin ei muutoksia esitetä tehtävän. Isolta osin kirjataan ylös sellaisia asioita, joista säännöissä ei aiemmin ole ollut mainintaa. 
 
Merkittävimpiä muutoksia/lisäyksiä sääntöihin ovat mm:
- Kasvattajakilpailun virallistaminen osaksi mestaruuskilpailuja
- Mölliluokalle muodostetaan omat toimintaedellytykset
- Tokon veteraanisäännön soveltaminen
- Mestaruuskilpailujen järjestämisen ohjeistus ja pääyhdistyksen tuki
- Ohjeistus sääntöjen muuttamista varten
 
Muutoksessa halutaan laajasti kuulla jäsenistön kommentteja sääntömuutosehdotukseen. Siksi tämä ehdotus on lähetetty alajaostojen puheenjohtajille, joiden tehtävänä on viestiä asiasta alueensa jäsenille. Lisäksi sääntömuutosehdotus talletetaan yhdistyksen nettisivuille kaikkien jäsenten kommentointimahdollisuutta varten. 
 
Kommentit pyydetään lähetettäväksi osoitteeseen vesa.kallio ( at ) iki.fi 6.12.2020 mennessä. Kommentit otetaan huomioon ja sääntömuutosehdotusta korjataan saadun palautteen mukaan. Jos muutokset ovat merkittäviä, laitamme ehdotuksen toiselle kuulemiskierrokselle. Yhdistyksen johtokunta lopulta käsittelee sääntömuutosehdotuksen ja tekee lopullisen päätöksen asiassa. 
 
Vuoden Harrastuskoirakilpailujen sääntöjen muutoksen yhteydessä saimme hienosti kommentteja ja niiden avulla sääntöjä kehitettiin selvästi paremmiksi. Toivottavasti myös tällä kertaa saamme runsaasti palautetta! 
 
 
Terveisin,
Vesa Kallio & Heli Herranen