Etusivu » Yhdistys » Terveysrahasto » Korvaukset

Korvauksen hakeminen

Sennenkoirien terveysrahastosta voi niin kasvattaja kuin yksityinen koiranomistajakin hakea apurahaa paitsi kokonaisen koiran kuolinsyytutkimuksen kuluihin, myös vaikkapa syöpäepäilyn takia otetun koepalan tai ohutneulanäytteen tutkimuskuluihin. Koira voi siis myös olla edelleen elossa. Rahaston nimen mukaisesti apurahoja myönnetään kaikille neljälle sveitsinpaimenkoirarodulle.

Huom! Inka Falck toimittaa apuraha-anomuksen mukana tulleet kuolinsyykaavakkeet ja ruumiinavauspöytäkirjat Tarja Ekmanille

» HAKEMUSKAAVAKE

 

Kuolinsyy-sivulta löydät linkin liitteeksi lähetettävään kuolinsyy- tai elinikä-kaavakkeeseen. Huom! Jos olet täyttänyt netissä kuolinsyy-lomakkeen ja lähettänyt avauspöytäkirjan sähköisenä, ei sitä tarvitse lähettää postissa.

 


 

 

Kaikkien sennenkoirien täydelliset ruumiinavaukset korvataan kokonaan. Korvaus koskee nyt myös kudosnäytteiden tutkimuskulua!

Kesäkuusta 2009 lähtien kaikkien sennenkoirien ruumiinavauskulut on maksettu kokonaan: puoliksi terveysrahaston ja puoliksi pääyhdistyksen varoista. Korvauksen edellytys on täydellinen patologinen ruumiinavaus. Eläinlääkärin vastaanotoilla tehtyjä osittaisia ruumiinavauksia ei sellaisenaan korvata. Jos tällaisessa avauksessa tai elossa olevasta sennenkoirasta otetaan elin- ja /tai kudosnäytteitä tutkittavaksi patologiaan erikoistuneessa laboratoriossa, patologisen tutkimuksen terveysrahasto ja pääyhdistys korvaavat yhdessä kokonaan.  Apuraha-anomukset käsitellään neljä kertaa vuodessa.

Apurahan anominen kuolinsyy- ja kudosnäytetutkimuksiin:

  1. Toimita koira ruumiinavaukseen Eviraan tai Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen patologian laitokselle. Elin- ja kudosnäytteet toimitetaan patologiaan erikoistuneeseen laboratorioon (esim. Evira, Patovet Ay, vastaavat ulkomaiset laitokset)
  2. Täytä hakemuskaavake [PDF]
  3. Täytä myös kuolinsyykaavakeMyös elossa olevan koiran tiedot luovutetaan julkiseksi, kuolinsyykaavaketta voi käyttää ilmoittaen koiran olevan elossa.
  4. Toimita apuraha-anomus kirjallisesti terveysrahastolle.

 

Anomuksessa tulisi olla:

  • hakemuskaavake
  • kuolinsyykaavake
  • lasku Eviralta tai eläinlääkäriltä, jossa eroteltuna patologisen tutkimuksen osuus
  • kuitti maksusta
  • ruumiinavaustulos tai patologin lausunto

Liitä apuraha-anomukseen maksetusta laskusta alkuperäinen kuitti! Skannattua kopiota kuitista emme voi hyväksyä. Verkkopankista tulostettu kuitti käy, kun siinä näkyy maksun kirjauspäivä ja arkistointitunnus.

terveysrahasto-logo